Werken bij Ecologica

Het team van Ecologica 
Werken bij Ecologica betekent werken in een enthousiast team van bevlogen ecologen. Iedereen in ons team is breed geïnteresseerd, maar heeft op meerdere onderwerpen ook specialistische kennis en ervaring. Die zetten wij in om onze opdrachtgevers zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar daarnaast ook om zoveel mogelijk te bereiken op het gebied van biodiversiteit en natuurwaarden. 
Dit doen wij door niet alleen zo degelijk mogelijk de projectvragen te beantwoorden, maar daarnaast ook actief te zoeken naar zo effectief mogelijke oplossingen en opzetten en alert te zijn op mogelijkheden om net een stapje extra te zetten en een hogere natuurkwaliteit te realiseren.  
Wij zijn goed op elkaar ingespeeld, weten wat we aan elkaar hebben en vullen elkaar aan. Een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit, gecombineerd met samenwerking tussen mensen van verschillende specialismen karakteriseert onze manier van werken.  

Het werkveld van Ecologica 
Qua orderportefeuille proberen wij zo goed mogelijk aan te sluiten op expertise en voorkeuren van alle collega’s en veranderen hun voorkeuren, dan proberen wij waar mogelijk mee te evolueren. Zo zorgen we ervoor dat collega’s zich zo lang mogelijk op hun plek blijven voelen binnen ons team. 
Deze insteek heeft er ook toe geleid dat we inmiddels samenwerken met een heel divers scala aan opdrachtgevers (van terreinbeheerders, via overheden en collega-bureaus tot projectontwikkelaars) en aan een heel scala aan projecttypen (van veldinventarisaties, via toegepast wetenschappelijk onderzoek en wetgevingsquickscans tot voorlichting). Doordat Ecologica zich primair richt op midden- en zuid(oost)-Nederland leren we gebieden relatief goed kennen en blijven reistijden binnen de perken.  

Werken bij Ecologica 
Voel je je aangesproken door onze kernwaarden en wil je graag met ons bijdragen aan een betere natuurkwaliteit, dan nodigen we je uit om een open sollicitatie te versturen. Wij hebben doorgaans geen concrete vacatures openstaan met vaste einddatum en gespreksronden, maar wij staan zeker open voor nieuwe collega’s als zich geschikte kandidaten melden. 

Wat wij in ieder geval belangrijk vinden: 

  • Je hebt een opleiding afgerond in relevante richting (bijv. bos- en natuurbeheer of landschapsecologie; minimaal op HBO-niveau, maar bij voorkeur universitair). 
  • Je hebt een uitstekende kennis van de Nederlandse plantensoorten en/of enkele diergroepen. Dit betekent dat je de Nederlandse soorten van die groepen (op ‘commercieel tempo’) kunt identificeren en parate kennis hebt van hun habitatvoorkeuren. 

Lijkt het je wat om ons team te komen versterken en voldoe je aan bovenstaande eisen, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatiebrief via info@ecologica.eu