Ons team

Tim Faasen

Deskundig en van vele markten thuis
Sinds 2001 is Tim landschapsecoloog bij en eigenaar van Ecologica. Hij heeft biologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Zijn specialisatie ligt in monitoring van fauna en vertaling van waarnemingen naar bruikbare informatie voor beheer en beleid. Naast gangbare soortgroepen is hij ook zeer bekend met complexe groepen als kevers en wilde bijen, die bij het grote publiek soms wat minder gewaardeerd worden, maar niettemin erg indicatief en informatief kunnen zijn... en stiekem eigenlijk ook best fotogeniek. Met enige regelmaat verschijnen er artikelen van zijn hand waarin deze kant in woord en beeld wordt belicht.

 

Ivo Raemakers

Specialist en scherpzinnig
Sinds 2003 werkt Ivo bij Ecologica aan projecten op het gebied van landschapsecologie, vegetatie en insecten. Hij heeft biologie gestudeerd aan de universiteit van Wageningen. Opvallend is enerzijds zijn specialistische kennis van onder meer plantensociologie en wilde bijen, maar anderzijds juist ook zijn heldere en brede kijk op projecten.

 

Bart Hendrikx

Bevlogen florist
Bart werkt sinds 2007 bij Ecologica. Hij heeft biologie gestudeerd en daarnaast zelfstandig een flinke veldkennis opgebouwd, met name op het gebied van flora. Hij is zeer deskundig op het gebied van varens en niet voor niets voorzitter van de Nederlandse Varenvereniging. Daarnaast houdt hij zich bezig met natuurwetgeving, natuurprojecten en projecten gericht op landschapsecologie. 
 

Maartje Bleeker

Nauwkeurig en enthousiast
Maartje heeft biologie gestudeerd in Nijmegen en is in Wageningen gepromoveerd op het leergedrag van sluipwespen. Met veel plezier inventariseert ze dagvlinders, libellen en sprinkhanen. Graag adviseert zij welke maatregelen genomen kunnen worden om de biodiversiteit van gebieden te vergroten. Ook het opzetten en coördineren van monitoringsplannen, biodiversiteitsplannen en kansenkaarten behoren tot haar specialiteiten. Daarnaast is zij goed thuis in databasebeheer. 

Johan Zwanenburg

Uitvoerig en gedetailleerd
Johan heeft in Wageningen cultuurtechniek gestudeerd met natuurtechniek als specialisatie. Hij heeft enkele jaren flora-inventarisaties gedaan bij de provincie Noord-Holland, werkte vervolgens aan natuur in en om de stad Utrecht en daarna weer in het landelijke gebied bij Landschapsbeheer Gelderland. Sinds 2012 werkt hij bij Ecologica waar zijn brede ecologische kennis en ervaring volop ingezet en verdiept kan worden. Zijn specialisme ligt o.a. in het inrichten van ecoducten. 
 

Stef Houben

Nieuwsgierig en gedreven
Stef heeft zijn studie Milieuwetenschap afgerond aan de Universiteit Antwerpen en werkt sinds 2017 bij Ecologica. Hij heeft een brede veldkennis van vogels, bijen, dagvlinder, libellen en sprinkhanen en vleermuizen. Hij zet zijn enthousiasme en passie voor natuur in bij een grote diversiteit aan projecten. 
 

Mirjam Steijvers

Onmisbare ondersteuning
Mirjam werkt sinds 2018 bij Ecologica als administratief medewerkster. Ze heeft veel ervaring in administratie en klantencontact. Bij Ecologica ondersteunt ze de gehele financiële- en projectadministratie en kan ze op alle fronten bijspringen.

Kim van de Lisdonk

Spin in het web
Kim heeft in 2020 de opleiding Bos- en Natuurbeheer bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp afgerond. Ze heeft een achtergrond in economie en ervaring als communicatiemedewerker, planner en organisator. Sinds 2018 werkt ze als managementassistent bij Ecologica.