Ecologica

 

Terug naar de hoofdpagina...
Overzicht van lezinghouders en betrokken organisaties
De presentaties samengevat...
Locatie en bereikbaarheid van het symposium...
Contact en aanmelding...
 
Website van Ecologica, organisator van dit evenement

Symposium Ecologie en de praktijk

donderdag 16 maart 2017 - Eindhoven

Beste bezoeker
Het symposium Ecologie en de praktijk 2016 is al enige tijd voorbij. Wij zijn inmiddels vooruit aan het kijken naar het symposium van 2017, dat op donderdag 16 maart gehouden zal worden, evenals voorgaande jaren in het Evoluon in Eindhoven. Meer informatie hierover volgt later, dus houd deze website in de gaten en blokkeer alvast 16 maart in uw agenda!

Met vriendelijke groet, het team van Ecologica.

Terugblik 3 maart 2016
Dankzij de inzet van alle sprekers en standhouders, de medewerkers van het Evoluon en van Ecologica en natuurlijk alle deelnemers was het symposium van 2016 een groot succes. Dank aan alle betrokkenen!
Het symposium blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien: er waren wederom meer dan 300 mensen met een groene en ecologische achtergrond in het Evoluon in Eindhoven aanwezig. Zie voor een kleine foto-impressie onderaan deze pagina. De powerpoints van de presentaties zijn te vinden op de pagina 'presentaties'.

Zo belangrijk als netwerken zijn in de natuur, zo zijn ze dat ook tussen vakmensen die met natuur en ecologie werken. Kennis en ervaring uitwisselen en bijhouden is een uitdaging, zeker in combinatie met de dagelijkse drukke agenda. Het symposium Ecologie en de praktijk biedt in één dag een breed spectrum aan presentaties over actuele kennis en ervaringen uit het werkveld in de breedste zin: van praktisch natuurbeheer tot groene wetgeving en van ecologisch onderzoek tot natuurbeleid. In de presentaties staan ervaringen met het toepassen van nieuwe kennis centraal. Daarnaast is er ruimte voor de meer theoretische kant van nieuwe ecologische inzichten, maar ook voor meer reguliere voorbeeldprojecten waaruit veel te leren valt.

Voor een impressie van ons symposium in voorgaande jaren, zie hier: 2015 / 2014 / 2013.Ontvangst


Plenaire opening
Karin Albers, Ecologica


Pakkend communiceren over natuur
Marjel Neefjes, de Lynx


Insecten in de stad
Tim Faasen, Ecologica


Van veenweidegebied tot bijenlandschap
Menno Reemer, EIS


Stands
De Groene Ruimte en De Levende Natuur


Pauze


Pauze


Stands
Veldshop.nl en B-WARE


Stands
ACO, Datura en Econsultancy


Stands
KNNV-Uitgeverij en Stichting Bargerveen


Eenden en verspreiding plantenzaden.
Erik Kleyheeg, Universiteit Utrecht

Ó Ecologica BV
25-11-16