Ecologica

 

Terug naar de hoofdpagina...
Overzicht van lezinghouders en betrokken organisaties
De presentaties samengevat...
Locatie en bereikbaarheid van het symposium...
Contact en aanmelding...
 
Website van Ecologica, organisator van dit evenement

Symposium Ecologie en de praktijk

donderdag 16 maart 2017 - Eindhoven

Beste bezoeker
Het symposium Ecologie en de praktijk 2017 is inmiddels voorbij. Dankzij de inzet van alle sprekers en standhouders, de medewerkers van het Evoluon en van Ecologica en natuurlijk alle deelnemers was het symposium een groot succes. Dank aan alle 350 betrokkenen!

Zo belangrijk als netwerken zijn in de natuur, zo zijn ze dat ook tussen vakmensen die met natuur en ecologie werken. Kennis en ervaring uitwisselen en bijhouden is een uitdaging, zeker in combinatie met de dagelijkse drukke agenda. Het jaarlijkse symposium Ecologie en de praktijk biedt in n dag een breed spectrum aan presentaties over actuele kennis en ervaringen uit het werkveld in de breedste zin: van praktisch natuurbeheer tot groene wetgeving en van ecologisch onderzoek tot natuurbeleid. In de presentaties staan ervaringen met het toepassen van nieuwe kennis centraal. Daarnaast is er ruimte voor de meer theoretische kant van nieuwe ecologische inzichten, maar ook voor meer reguliere voorbeeldprojecten waaruit veel te leren valt.

Wij nodigen u van harte uit om actief bij te dragen aan het versterken van een ecologisch netwerk en kennisuitwisseling tussen vakmensen en organisaties! Dat kan door actief deel te nemen en uw vragen en ideen te delen.

Graag tot ziens in Eindhoven,
Het team van Ecologica.

Voor een impressie van ons symposium in voorgaande jaren, zie ook hier: 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013.OpeningTerugkeer van de wolf
Glenn Lelieveld, Averti Ecologie


Sinusbeheer
Jurgen Couckuyt, Vlaamse Vereniging voor Entomologie


Kruiden- en faunarijk grasland
Karl Eichhorn, Eichhorn Ecologie


Nachtelijk kunstlicht
Kamiel Spoelstra, NIOO-KNAW


Infomarkt


Pauze


Pauze


Natuurinclusief bouwen
Esther Vogelaar, Gemeente Den Haag


Voedselbossen
Jos de Punder, Euga


Visvijvercomplex
Mari de Bijl, Brabants Landschap

© Ecologica BV
30-03-17